Waar moet je op letten bij het kopen van tuinmeubels.

Gepubliceerd op 30/12/2021

Tips voor het kopen van tuinmeubelen

Wilt u ultiem genieten van de zomer? Genieten begint bij de juiste inrichting van je tuin en als allerbelangrijkst; de juiste tuinmeubelen. Bij het kiezen van tuinmeubelen moet je rekening houden met een aantal zaken. Swtuinmeubelen.nl geeft je een aantal tips. Hieronder leer je meer over wat voor soorten tuinmeubelen er zijn, meer over de materialen en je leest nog meer waardevolle informatie. Wat voor tuinmeubilair past het beste bij u?

In veel gevallen kijk je eerst naar hoe een tuinmeubel er uitziet en dan naar de prijs. Na het lezen van onderstaande tekst heb je meer om naar te kijken, maar zal je uiteindelijk langer en meer plezier hebben van je tuin en tuinmeubelen. Wij wensen je alvast heel veel succes met de zoektocht.

Design is Natuurlijk één van de meest belangrijke onderdelen die je zoekt in de tuinmeubels. Design is natuurlijk persoonlijk en daarmee laten we je dan ook met rust. Kijk in ieder geval goed wat er in de tuin past, wat voor kleuren er worden gebruikt en natuurlijk wat je zelf mooi vind.

Gebruiksgemak is uiteraard belangrijk, je moet met plezier in je stoel of tuinset gaan zitten. Ga eerst na wat je allemaal wilt gaan doen met je tuinmeubels, voor ieder gebruik is er weer aan ander soort tuinset. Wil je bijvoorbeeld graag middageten in de zon? Of wil je juist graag bruin worden vanuit je luie stoel of hangmat? Ga goed na wat je precies wilt gaan doen en kies daarbij een toepasselijke tuinmeubel. Wil je meerdere vormen van gebruik combineren, kijk dan eens naar een verstelbare stoel: Verstelbare stoelen - swtuinmeubelen.nl

Materiaal/kwaliteit zie je niet altijd snel op een foto of vanaf een afstand, kijk dus goed waar het van gemaakt is en wat bij jou gebruik en smaak past. Natuurlijk zit kwaliteit hem voornamelijk in het materiaal. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld: Kunststof, aluminium, wicker/vlechtwerk, hout en meer. Vooral aluminium, wicker en kunststof is erg populair. Wicker en aluminium worden ook vaak samen gebruikt in één tuinmeubel. Deze materialen zijn onderhoudsarm en hoeven niet duur te zijn.

Aluminium is bestendig tegen water, onderhoudsarm en is erg licht.

Kunststof word ook als vlechtwerk gebruikt en is net zoals aluminium erg populair. Ook dit is tegenwoordig van een goede kwaliteit en heeft veel voordelen.

Hout vergt natuurlijk meer onderhoud, maar kan ook echt een meerwaarde voor je tuin zijn. Houten tuinsets dienen wel gebeitst te worden zodat je er lang van kunt genieten. Beitsen kan tegenwoordig in iedere kleur en oogt natuurlijk. Swtuinmeubelen.nl raad een beits aan op lijnolie basis.

Budget is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van je keuze. Op onze website kun je gemakkelijk een prijsfilter instellen en dan zie je wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget. Hou rekening met duurzaamheid in je beslissing, als je bijvoorbeeld een loungeset zoekt waar je twee jaar op wilt zitten wees dan niet bang om één van de goedkoopste uit te zoeken met mindere materialen. Als je echter op zoek bent naar iets wat lang meegaat en je hebt een laag budget dan kun je het beste gaan voor een iets duurder set waar je dan ook jaren plezier van kunt hebben.

Locatie en de plaats in je tuin is ook belangrijk. Wil je een set die veel ruimte inneemt en daardoor vult, dan kun je het beste gaan voor een hoek loungeset: Hoek loungesets - swtuinmeubelen.nl Wil je juist dat je set zo min mogelijk ruimte inneemt dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld een bistro set: Bistroset - swtuinmeubelen.nl

Zit jouw ideale tuinset er niet tussen? Kies dan voor een modulaire elementen, en maak je eigen set zo groot of zo klein je zelf wilt. Vind ze hier: Modulaire elementen - swtuinmeubelen.nl

Heb je zo genoeg informatie of tips voor het kopen van een geschikte tuinmeubel? Mocht je nog andere vragen hebben of meer iets willen toevoegen vul dan het contactformulier in. In ieder geval wensen we jou een prachtig buiten leven toe en natuurlijk veel zonne-uren gewenst in je nieuwe tuinmeubels.